de Streken 2021

Een getijden installatie op het wad. Het getij zorgt voor een wisselende vorm en een andere beleving van het object, tijdens eb en vloed. Tijdens eb is de installatie een verstilde plek met uitzicht over het wad, tijdens vloed bevindt men zich midden op het water. Het waddenleven is dicht bij te beleven, naar binnen gekeerd. De bezoeker bevindt zich in een sacrale ruimte, veroorzaakt door het getij.

Een getijden installatie die het landschap betrekt tot aan de horizon. Veranderd door de krachten van de Maan. Bewust van de draaiing van de planeet waarop wij samenleven, elkaar ontmoeten vanuit een gezamenlijke fascinatie.

We zijn niet alleen in deze onmetelijkheid.

Dit werk krijgt, ter nagedachtenis aan Oerol-oprichter Joop Mulder, opnieuw een verblijfplaats op Terschelling.

Afgelopen jaren zijn er veel mensen geweest die zich hebben ingezet om de Streken geplaatst te krijgen. Ondanks de ingewikkelde zoektocht heb ik mij gesteund gevoeld door hun inzet en enthiosiasme. Met als resultaat dat het dan toch gelukt is, zonder de voorafgaande jaren, was het nu niet zover gekomen. Dank aan allen. Voor en door Joop.

Joop Mulder, Wendy Gooren, Kees Lesuis, Wendy Moonen, Ada Plinkx, Bram Hulsman, Anneke Hofman, Ad en Rob vd Oetelaar, Gerjan Schreuder, David Jansen, Marelie van Rongen, Bernhard de Vries, Jaap de Koning, Steven Schreuder, Pitisi Hartcher, Bram Akermans, Bert de Hek, Iemke Lurvink, Mirjam Hartlief, Heleen Moors, Lucas Steenhuis, Peer Reede, Siart Smit, Hester Berkelmans, Karel vd Heijden, Volken de Vlas, Klaas Laansma, Eefke Dings, Henk vd Zwaag, Harry Feenstra, Jeroen Diderik, Remco Drewes, Klaas Hernamdt, Anke Bijlsma, Trip/Hek, bewoners Oosterend, Oerol vrijwilligers, Leeuwarden 2018, Waddenacademie, Waddenfonds, Wetterskip, Rijkswaterstaat, Provincie Fryslan

(foto’s van Marc van Vliet, Albert Wester en Marieke Feenstra)