Vertraging

Vertragingsborden Overschild

Bij de dorpsentree, Oost en West, komen een aantal borden. Het ziet er uit als een bosje borden. De teksten zijn net even anders dan men al zo vaak leest. Hier en daar een afwijkende oproep, soms een persoonlijke benadering of de verbouw als onderwerp.
Midden in het dorp komt een reminder. Als men het dorp uit rijdt een dank woord of een groet.
Alle borden zijn verwisselbaar. Als er om de drie maanden andere teksten worden getoond, blijft het actueel. De bevolking wordt gevraagd om na de eerste borden, zelf ook teksten in te dienen voor een vervolg.

Het materiaal is Corten staal, wat een roestkleur geeft. De palen zijn tevens van corten staal en in rechte en gebogen variaties uitgevoerd. De verankering in de grond is gelijk aan de officiële gebruikte verkeerspalen.

Vier standaard formaat borden worden vast gelast aan de buizen. Deze standaard zorgt voor de uitwisselbaarheid van de borden. Hierop komt een trespa paneel wat voorzien is van retroreflekterend folie. Deze folie wordt ook op standaard verkeersborden toegepast. Het bord met het woord of zin, uitgesneden in Corten staal, sluit het geheel.

Het wordt bevestigd met twee slotbouten en vast gezet met twee anti diefstal moeren. (tufnuts)

Vijf tot zeven palen bij iedere ingang, en enkele palen in het dorp.