Solar

Solar is een klankinstallatie van componisten- en kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk en beeldend kunstenaar Marc van Vliet die duurzaamheid en kunst op unieke wijze combineert. Een groot aantal kleine en middelgrote zonnepanelen staat verspreid opgesteld bij de Oranjerie van Landgoed Oranjestein. In het midden staat een object dat doet denken aan een groot uitgevallen zonnewijzer. Het vormt een rustpunt waarop je kunt zitten luisteren. 

Na festival Oranjewoud gaat deze installatie naar het Oerol festival en wordt het voor 10 dagen geplaatst in een imposante duinpan.

De zonnepanelen hebben een dubbelfunctie: zij zorgen voor de energie die het kunstwerk tot leven brengt maar vormen tegelijk individuele klankbronnen. Elk paneel brengt een eigen zangstem tot klinken, alle panelen samen een harmonieus koor. Terwijl je daar als bezoeker tussendoor loopt of bij een van de panelen gaat zitten, word je ondergedompeld in een ruimtelijke compositie, uitgevoerd door vele onzichtbare koorstemmen en strijkers.

Solar is meer dan een voorstelling; het is een interactieve symfonie, een perfecte symbiose van duurzaamheid en artistieke expressie, die het publiek betovert in een unieke ervaring.