The landscape that is us

Ervaar Parklandschap Oranjewoud op een unieke manier. Speciaal voor het festival componeerden Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk een nieuw werk, bestaande uit muziek en teksten, waarin de bezoeker en de omgeving een leidende rol spelen. Met een koptelefoon en een iPad loop je door De Overtuin en het Museumpark. De zelfgekozen route bepaalt het verloop van de compositie. Dat geldt ook voor de al dan niet toevallige geluiden die door de microfoon van de iPad worden opgevangen.

Tijdens de wandeling kom je spiegelende geluidpanelen tegen van Marc van Vliet, trommelende spechten van Marco Barotti en tikkende kastjes van Jurjen Alkema & Andrea Dröes. Deze werken zijn autonoom maar gaan ook een interactie aan met de geluiden op je oren. Daardoor worden zij deel van A Landscape That Is Us.
 
Het gevolg is dat je als bezoeker onderdeel wordt van de compositie, waar je zelf aan meebouwt. Jouw ervaring en plaats in de ruimte zijn feitelijk het belangrijkste onderdeel ervan, je nieuwe perspectief op het landschap het eigenlijke kunstwerk.