Salto Vitale

Salto Vitale

Een poëtisch beeldverhaal dat ons meeneemt naar de toppen van het leven.
Salto Vitale is een voorstelling die zich afspeelt tussen 0 en 14 meter hoogte. Een houten structuur, met bovenop een man, wordt door menselijk aangedreven kracht centimeter per centimeter naar omhoog gehesen tot 14 meter hoog. Water, lucht en vuur spelen hierin een belangrijke rol. Elke kracht heeft zijn bijdrage tot het eindresultaat, de sprong.
Zoals, aangekomen op het hoogste punt in je leven en De Vraag ligt voor jou. Wat is jouw beslissing …  neem je de sprong naar het nieuwe onbekende ? Durf je los te laten, durf je zowel te verliezen als te winnen ?
De boodschap in de voorstelling is dat je moet gaan voor wat je wilt; waag die sprong. Een van de grootste angsten van de mens is om in het diepe te springen en te gaan voor de onzekerheid van de toekomst. Om nieuwe ervaringen op te doen, moet je het veilige bekende achter je durven te laten. Ruimte scheppen voor het nieuwe, dat goed of minder goed voor je kan zijn. Deze onzekerheid beleven, is het leven.
Binnen de sterke beeldtaal van TUIG zijn de fysieke handelingen van de spelers gezet in een muzikale choreografie.

Unknownflickr-withtext

 

 

360ºlink

 

Technische fiche

Opbouwtijd: 1 dag voorafgaande aan het optreden ± 10 uur

Afbouwtijd: 1 dag na de speeldag ± 6 uur

Afmeting speelplek: minimale doorsnee cirkel: 25 meter. Let op! vrije hoogte 17 meter.

Boven een bezoekersaantal van 350 personen afmeting speelplek in overleg.

Techniek:     

* 1 x 32 Amp. aansluiting bij de speellocatie.

* Huur geluidsinstallatie. 1x 18″ sub + 1x 15″+ 2″ driver, versterkers, crossovers / processors en speakerkabel. Het signaal wordt bij de regie aangeleverd op 2x XLR.

* Waterpunt nabij locatie (op max. 50 mtr. afstand) of watervoorraad van 1000 liter voor eerste voorstelling; hierna per voorstelling 200 liter.

Diversen:     

* parkeergelegenheid voor 1 vrachtwagen & 1 bus

* (nacht) Bewaking van de speelplek.

* Tuig is in het bezit van een ingenieursrapport van de installatie ; verdere benodigde vergunningen lopen via de organisator.

scan_9420203159_1

 

 

 

Vergelijkbare Projecten